четвер, 19 вересня 2024 р.

КОНКУРС РЕЦЕПТІВ "ГАСТРОНОМІЧНІ ТРАДИЦІЇ ПОДІЛЛЯ"




Осінь...  Пора збору врожаю,та  весілль у моїй рідній Україні,так повелося за давніх давен.

А також було традицією коли небажаний наречений засилав сватів,то дівчина в якості відмови подавала йому гарбуза..

...Вабить око золотаве гарбузове поле,і віддаєшся спогадам коли бабуся готувала запечену гарбузу як солодощі,гарбузяну кашу з щипаного тіста,та найбільше в нашій родині смакував начинений та запечений в печі гарбуз ...Ось і сьогодні знайшовши гарбуз на грядці,я вирішила поділитися нашим родинним рецептом для запікання його в печі(духовій шафі,в сьогоденні)...

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Беремо гарбуз середнього розміру, миємо, вирізаємо верхню частинку з хвостиком,серединку(м'якиш)видаляємо,промиваємо.

Черевце гарбуза добре змащуємо маслом.

Свинину ріжемо невеличкими шматочками,обсмажуємо на пательні.

Картопельку ,теж нарізаємо кубиками,та обсмажуємо на пательні

Цибульку та моркву подрібнюємо і також обсмажуємо на пательні.

Порожнинку гарбуза почергово заповнюємо підготовленими інгредієнтами заливаючи сметанкою

Поверх викладаємо шматочки масла та зелень зі спеціями, накриваємо гарбузяною шляпкою.

Потім гарбуз обгортаємо в кілька шарів фольгової шубки (в бабусині часи гарбуз одягався в шубку з тіста і садився в розжарену піч)

Запікаємо нашого гарбузика в духовій шафі 1-1,5 години при t 180.

СМАЧНОГО 😋

 СКЛАД:

1,5- 2 кг  - гарбуз

200 г. - вершкове масло

300-400 г - свинина

3 - 4 шт. - картоплі

1 - цибулинка

1 - морквинка

200 г  - сметанки

Олійка для обсмаження

Сіль,зелень, спеції за смаком...

Немає коментарів:

Дописати коментар