Осінь... Пора збору врожаю,та весілль у моїй рідній Україні,так повелося за давніх давен.
А
також було традицією коли небажаний наречений засилав сватів,то дівчина в
якості відмови подавала йому гарбуза..
...Вабить око золотаве гарбузове поле,і віддаєшся спогадам коли бабуся готувала запечену гарбузу як солодощі,гарбузяну кашу з щипаного тіста,та найбільше в нашій родині смакував начинений та запечений в печі гарбуз ...Ось і сьогодні знайшовши гарбуз на грядці,я вирішила поділитися нашим родинним рецептом для запікання його в печі(духовій шафі,в сьогоденні)...
РЕЦЕПТ
ПРИГОТУВАННЯ
Беремо
гарбуз середнього розміру, миємо, вирізаємо верхню частинку з
хвостиком,серединку(м'якиш)видаляємо,промиваємо.
Черевце
гарбуза добре змащуємо маслом.
Свинину
ріжемо невеличкими шматочками,обсмажуємо на пательні.
Картопельку
,теж нарізаємо кубиками,та обсмажуємо на пательні
Цибульку
та моркву подрібнюємо і також обсмажуємо на пательні.
Порожнинку
гарбуза почергово заповнюємо підготовленими інгредієнтами заливаючи сметанкою
Поверх
викладаємо шматочки масла та зелень зі спеціями, накриваємо гарбузяною шляпкою.
Потім
гарбуз обгортаємо в кілька шарів фольгової шубки (в бабусині часи гарбуз
одягався в шубку з тіста і садився в розжарену піч)
Запікаємо
нашого гарбузика в духовій шафі 1-1,5 години при t 180.
СМАЧНОГО
😋
СКЛАД:
1,5-
2 кг - гарбуз
200
г. - вершкове масло
300-400 г - свинина
3
- 4 шт. - картоплі
1
- цибулинка
1
- морквинка
200
г - сметанки
Олійка
для обсмаження
Сіль,зелень, спеції за смаком...
Немає коментарів:
Дописати коментар